Helsingin Manhattan ja Viipurin Central Park

Elokuun alku oli vielä melko rauhallista, kun puoluetouhut olivat vielä tauolla. Kävin kuun ekana viikonloppuna katsomassa appivanhempien kanssa Suomenlinnassa Kom-teatterin Täällä Pohjantähden alla. Kaksi viikonloppua kului kavereiden häissä ja välissä ehdin tehdä myös elämäni ensimmäisen matkan Venäjälle. Olimme espoolaisen vihreän valtuutetun Kurosen Matin ja muutaman muun kaverin kanssa Lappeenrannassa mökkeilemässä ja matkasimme sieltä laivalla ja bussilla Viipuriin. Olimme kaikki kuullut hirveitä pelotteluja siitä, miten Viipurissa ei ehdi edes bussin ovesta ulos, kun kaikki tavarat on jo ryöstetty. No totuus oli ihan päinvastainen, kaupunki oli rauhallinen ja ihmiset ystävällisiä. Viipuri muistutti paljon vanhoja suomalaisia kaupunkeja, rakennukset vain olivat valitettavan huonossa kunnossa.

Minut valittiin eduskuntavaaliehdokkaaksi kesäkuussa Helsingin vihreiden yleiskokouksessa. Vaalipäällikköni on Taija Ståhlberg, Helsingin vihreiden hallituksen jäsen, kulttuurituottajaopiskelija ja hyvä tyyppi. Olemme starttailleet vaalikampanjointia laatimalla kampanjasuunnitelmaa ja kasaamalla tukiryhmää.

Aina välillä tuntuu siltä, ettei ihmisiä voisi vähempää kiinnostaa miten Helsinkiä suunnitellaan. Onneksi välillä tulee päinvastaisiakin signaaleja. Maanantaina 21.8 Etelä-Helsingin vihreät järjestivät kaupunkikävelyn Merisatamaan ja Hernesaareen. Tilaisuuden otsikkona oli provosoidusti: Tuleeko Hernesaaresta Suomen Manhattan vai Central Park? Olin puhumassa Jätkäsaaren ja Hernesaaren suunnittelusta, mukana olivat myös vihreä toverit Elina Moisio ja Ville Ylikahri. Paikalle oli saapunut viitisenkymmentä kaupunkilaista, joista vain kolme oli tuttuja puoluetoimijoita. Keskustelu oli vilkasta ja sain paljon hyviä ideoita siitä, mitä Hernesaaren alueen alkavassa suunnittelussa tulisi ottaa huomioon.

Espoo Cinéssä oli Al Goren uuden An Inconvenient Truth-leffan ensi-ilta. Olimme jakamassa flyereita ja keskustelemassa ilmastonmuutoksesta Tapiolassa ennen leffaa. Ihmiset vaikuttivat jo ennen leffaa yllättävän kiinnostuneilta keskustelemaan ilmastoasioista. Leffa oli vaikuttava. Vaikka mitään uutta ei aiheesta varsinaisesti tullutkaan, asia oli pakattu vakuuttavaan pakettiin ja vastattu juuri niihin argumentteihin, joita vannoutuneet vastustajat esittävät. Mukava totuus on tietenkin se, että ilmastonmuutos on torjuttavissa – ja kyllä, myös vaarantamatta taloudellista kehitystä.

Yksi vastaus artikkeliin “Helsingin Manhattan ja Viipurin Central Park”

  1. Sakari Kestinen sanoo:

    ”Viipuri muistutti paljon vanhoja suomalaisia kaupunkeja”

    Onko tuo nyt mikään yllätys, kun se on vanha suomalainen kaupunki?