Alkusyksyn kuulumisia

Olen tosi iloinen, että minut valittiin keväällä puolueen varapuheenjohtajaksi. Syksyn aluksi olemme jakaneet vastuita ja suunnitelleet tulevaa kahden vuoden kautta. Minä alan vetämään puolueen strategia- ja ympäristötyöryhmiä. Lisäksi aion keskittyä seuraamaan ja kommentoimaan minulle tutuimpia energia- ja ilmasto-, tasa-arvo- ja koulutuskysymyksiä.

Olin mukana myös hallituksen budjettiriihessä. Se oli tosi mielenkiintoista ja saimme hyvin läpi tavoitteitamme muun muassa nuorten ja vammaisten työllistämistuesta sekä joukkoliikennehankkeiden rahoituksesta.

Pieni, mutta merkityksellinen detalji oli ympäristöjärjestöjen rahoitus. Ympäristöministeriö ah-niin-ympäristömyönteisen Lehtomäen johdolla oli leikannut tukia omassa esityksessään reippaasti. Tämä on sinänsä ihan älytöntä, sillä järjestöjen työ mm. ko. ministeriön työryhmissä lisääntyy koko ajan. Leikkaus saatiin lopuksi onneksi torpattua.

Olen saanut treenattua ihan mukavasti. Viime viikonloppuna juoksin kolmenkympin testin aikaan 2:55. Toivottavasti parin viikon päästä ennätykset kolisee!