Asukasangstia Vuosaaressa

Vko 14 (3-9.4.2006)

Tällä viikolla ajankohtaista oli Mustavuoren pientaloalueen suunnittelu ja henk.koht.puolella ohjelmassa oli tiukkaa treeniä ja vähän juhlimistakin.

Tämä viikko oli onneksi vähän edellisiä lungimpi. Ehdin ekan kerran tämän vuoden puolella käymään jopa salilla juoksemisen lisäksi. Mahtava olo.

Keskiviikkona olin Vuosaaressa Tehtaanpuiston koululla tilaisuudessa, jossa esiteltiin Mustavuoren alueelle suunnitellun pientaloalueen kaavaa alueen nykyisille asukkaille. Mustavuori on erittäin hieno viheralue, joka sijaitsee Pohjois-Vuosaaressa Niinisaaren tien pohjoispuolella. Mustavuoren alueesta osa kuuluu Naturaan ja suunnitellut pientalot tulisivat lähes kiinni Natura-alueen reunaan. Paikalla tilaisuudessa oli lähes sata ihmistä, ja koko porukka vastustaa yksissä tuumin rakentamista alueelle. Mustavuoren säilyttämistä ajavat vuosaarelaiset ovat panneet pystyyn Pro Mustavuori-liikkeen.

Yleiskaavassa, jota vihreätkin ovat olleet hyväksymässä, alueelle on merkitty pientaloalue. Alueen mitoitus ja talojen sijoittelu ratkaistaan kuitenkin vasta asemakaavavaiheessa, ja on selvää, ettei alueelle mahdu ainakaan 2000:n asukkaan aluetta, jota kaupunkisuunnitteluvirasto esittää.

Olen sivuilla viitannut useita kertoja viime syksynä käytyyn kiistaan Myllypuron puisen kaupunkikylän rakentamisesta(mm. Vihreän langan juttu aiheesta). Vihreät olisivat halunneet rakentaa alueen tiiviimmin, jotta arvokkaita kallioita ja metsää olisi voitu säästää. Aavistelen, että Mustavuoresta taitaa tulla seuraava case Myllypuro.

Perjantai-iltana oli varsinainen kokousmaraton. Olin puoluetoimistolla putkeen kolmesta iltayhteentoista. Olen ollut mukana kirjoittamassa puolueen uutta periaateohjelmaa, ja viilasimme aluksi sitä lopulliseen kuntoon. Sen jälkeen oli puoluehallitus, joka kestikin sitten yöhön asti. Mutta en valita, itsepähän olen tunkenut mukaan eri luottamuselimiin,. Tällä hetkellä tykkään tosi paljon kaikista jutuista, joissa olen mukana. Lisäksi viikonloppu oli pitkästäpitkästä aikaa kokonaan vapaana. Kaverillani Jerillä oli 30v-synttärit ja kävimme illan päätteeksi tutustumassa uuteen hittipaikkaan Luxiin Kampin keskuksessa. Olipa aikamoinen pönötyspaikka*. Positiivistä oli tosin se, että paikan tätien ja setien joukossa tunsi itsensä tosi nuoreksi.

*pönötys = kaikenlaista jäykkistelyä ja virallista hienostelua. Välillä tosin ihan mukavaakin.:)