Ei Pietari Kalmin kadun jatkoa

Helsingin Vihreät ovat tyytyväisiä kaupunginhallituksen tämänpäiväiseen päätökseen olla rakentamatta Pietari Kalmin kadun jatkoa. Vihreät kaupunginhallituksen jäsenet kiittävät alueen asukkaita aktiivisuudesta asian suhteen. Kuten asukkaiden enemmistö, vihreätkään eivät halua, että Vallilanlaakso pilkotaan joukkoliikennekaduksi.

Vihreät eivät myöskään halua Pietari Kalmin kadun jatkoa. Vihreät ovat osoittaneet nämä mielipiteensä myös kaupunginhallituksen kaikissa äänestyksissä.

Kaupunginhallitus teki tiistaina 14.4. päätöksen jatkaa Tiedelinjan 506 linjausten suunnittelua. Nyt asiassa edetään kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksen mukaan. Päätöksessä lautakunta kehotti selvittämään Kumpulan kampuksen liikenneyhteyksien järjestämistä ja poikittaisliikenteen tehostamista. Selvityksessä tulee tarkastella ainakin seuraavia toimia:

– Raitiovaunuyhteyttä Munkkiniemestä Arabianrantaan ja/tai Kalasatamaan, myöhemmin ehkä Otaniemestä Viikkiin

– Joukkoliikennettä palvelevaa yhteyttä (raitiovaunu ja/tai bussi) käyttäen Vallilanlaakson käytöstä poistettua ratapohjaa.

– Erillistä Pasila-Kumpula bussiyhteyttä käyttäen olemassa olevaa katuverkkoa

– Koneellista tasovaihtoa Kustaa Vaasan tieltä Kumpulanmäelle erillisenä hankkeena tai alueella toteutettavaan rakentamiseen liittyen.

Vihreät ovat vahvasti sitä mieltä, että joukkoliikennettä pitää nopeuttaa. Se voidaan tehdä liikennevaloetuuksia lisäämällä ja ruuhkia hillitsemällä. Vallilanlaakson osalta tulisi vihreiden mielestä vielä tutkia maisemoitu raitiotievaihtoehto.

Lisätietoja:

Kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Elina Moisio
Kaupunginhallituksen jäsen Ville Ylikahri
Kaupunginhallituksen jäsen Mari Puoskari