Ei rakentamista Lääkärinkadun puistoon

Joulukuussa 2005 kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli Keskuspuiston reunassa sijaitsevan Lääkärinkadun alueen kaavoitusta. Vihreä valtuustoryhmä vastusti alueen rakentamista yksimielisesti.

Vihreä valtuustoryhmä: Ei rakentamista Lääkärinkadun puistoon

Helsingin vihreän valtuustoryhmän mielestä Lääkärinkadun alue on toiminnallisesti osa Keskuspuistoa ja se kannattaa jatkossakin säilyttää viheralueena. Lääkärinkadun metsä ja puisto ovat tärkeitä virkistyspaikkoja paitsi seudun asukkaille, myös kaikille Keskuspuiston käyttäjille. Aivan suunnittelualueen vieressä sijaitsee alueen tärkein lasten ja nuorten leikkialue urheilukenttineen ja skeittiramppeineen. Lääkärinkadun metsässä on myös keskeisiä luontoarvoja.
– Yleiskaavaa laadittaessa ei ollut tiedossa, että alueella sijaitsee uhanalaisen lehtonadan ainut esiintymä Helsingin alueella. Luontoarvojen huomioonottaminen näyttäisi pienentävän mahdollista rakennusaluetta niin paljon, ettei puistoa kannata uhrata, sanoo vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Otto Lehtipuu.

Nykyisen puiston paikalle on suunniteltu asuinrakentamista, esimerkiksi kaupunkivilloja. Vaikka Vihreä valtuustoryhmä kannattaa täydennysrakentamista, sitä ei voida tehdä minne tahansa perehtymättä huolellisesti kunkin alueen ominaispiirteisiin.
– Erityisesti sosiaalidemokraattiset valtuutetut jaksavat muistuttaa, että täydennysrakentamiskohteiden vastustaminen hankaloittaa asunto-ohjelman tavoitteiden toteutumista. Uusia asuntoja ei voida kuitenkaan rakentaa pilaamalla nykyisten helsinkiläisten asuinympäristöä. Lääkärinkadun puiston säilyttäminen viheralueena ei ratkaisevasti muuta Helsingin asuntotilannetta, sillä alueelle voitaisiin ilmeisesti rakentaa vain reilu sata asuntoa, sanoo kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Mari Puoskari.

Asiaa käsitellään ensimmäisen kerran Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnassa 8.12.2005

Lisätietoja:
Mari Puoskari, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, p. 050 537 2595

Yksi vastaus artikkeliin “Ei rakentamista Lääkärinkadun puistoon”

  1. Mari sanoo:

    Moi Michael,

    kiitos palautteesta. Anteeksi kun hyväksyminen kesti näin kauan, olen vielä vähän peukalo keskellä kämmentä toimintojen kanssa.:)

    Mielellään otan vinkkejä vastaan. Ja muutkin kirjoitelkaa kommentteja!