Eläköön rakennussuojelu!

Vko 18 (1-7.5)

Hirveän pitkä väli siitä, kun olen viimeksi kirjoittanut. Hävettää. Turha valittaa kiireestä, se on enemmän sääntö kuin poikkeus koko lähipiirissäni. Työn, politiikan, urheilun, perheen ja kavereiden yhdistäminen on haastavaa, mutta ei mahdotonta.

Vappu sujui vauhdikkaasti. Olimme vappuaattona ensin Otaniemessä erilaisilla kokkareilla ja sen jälkeen teekkarikavereiden kanssa Agit Propin keikalla Kulttuuritalolla. Keikka oli hieno, hittejä olisi voinut soittaa enemmänkin. Onneksi sentään suosikkini Oppimisen ylistys soitettiin. Vapunpäivänä olimme Kaivopuistossa, tapasin siellä puolestaan politiikka- ja Kuopio-kavereita.

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa oli hehtaarilista, ja istuimmekin lähes neljä tuntia kokouksessa. Kampin ratikka etenee vihdoin viimein, kun hankesuunnitelma hyväksyttiin. Äänestäähän siitäkin piti, kokoomus halusi, ettei raiteita vedetä Mikonkadun läpi. Suhtauduin itsekin aluksi nihkeästi siihen, että parhaiten toimivan kävelykatumme läpi vedetään raiteet. Tärkeintä on kuitenkin saada ratikkaverkkoa laajennettua ja parannettua sen toimintaa.

Hyväksyimme myös kaksi hienoa suojelukaavaa, koko Pihlajamäen alue ja Käpylän puutaloalue suojeltiin. Muutamasta yksityiskohdasta äänestettiin, mutta oli hienoa, että kaikki ryhmät olivat sen takana, että hienosti aikakautensa rakentamista kuvaavat alueet suojellaan meidän nuorempienkin sukupolvien ihasteltavaksi.

Viikonloppuna oli Euroopan vihreän puolueen valtuuston kokous Helsingissä. Oli hienoa nähdä satoja eurooppalaisia vihreitä Suomessa. Minut oli pyydetty lauantaina kertomaan Helsingin kunnallispolitiikasta ja vihreiden saavutuksista ratikka-ajelulle ympäri kantakaupunkia. Ratikoissa ei ollut mitään äänentoistoa, enkä pystynyt huutamaan sadalle ihmiselle, joten esitys typistyin jutusteluksi lähimpien ihmisten kanssa.

Lopun viikonlopun remontoimme kämppää. Muutimme Vallilaan jo ennen joulua, mutta kiireen(tm) vuoksi hommat olivat vieläkin levällään. Nyt on makuuhuone maalattu ja telkkarikin seinällä, täytynee alkaa suunnittelemaan tupareita!

Ps. Lisäsin sivuille nyt myös kalenterin!

Yksi vastaus artikkeliin “Eläköön rakennussuojelu!”

  1. Mari sanoo:

    Moi Kyösti,

    kiitos kommentista, mä arvostan erityisesti sun mielipidettä asiasta!:)

    Nähdään puoluekokouksessa ja jatketaan juttua siellä!