Esittely

Olen Mari Puoskari, nuori helsinkiläinen vihreä poliitikko. Minulla on vahvat siteet myös Itä-Suomeen: olen syntyisin Juuasta Pielisen rannalta, asunut pitkään Kuopiossa ja kesät vietän mökillä Kangasniemellä. Olen virallisesti ainakin Helsingin Vihreiden, Pohjois-Savon Vihreiden ja valtakunnallisen Vihreät Naiset ry:n ehdokkaana.

Olen 27-vuotias diplomi-insinööri, olen opiskellut kemiaa ja ympäristötekniikkaa. Työskentelen konsulttitoimistossa ja teen sivutoimisesti jatko-opintoja.

Luottamustoimia:

Toimin vihreässä liikkeessä useilla eri tahoilla, muun muassa valtakunnallisen naisjärjestön Vihreät Naiset ry:n puheenjohtajana sekä puoluehallituksen jäsenenä. Olen aiemmin toiminut ViNOn puheenjohtajana vuosina 2003-2004. Edellisellä kaudella toimin puoluevaltuuskunnan jäsenä. Vuosina 2005-2006 olin mukana kirjoittamassa puolueen periaateohjelmaa. Olen ollut ehdolla euro-, kunnallis-, ja eduskuntavaaleissa, kevään eduskuntavaaleissa sain 3934 ääntä. Olin mukana Vihreiden hallitusneuvotteluryhmässä ja seuraan naisjärjestön pj:nä myös eduskuntaryhmän toimintaa.

Helsingin kunnallispolitiikassa olen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen. Toimin myös Vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtajana.

Muu elämä

Vihreän politiikan lisäksi elämääni kuuluu keskeisesti vihreyden edistäminen yksilötasolla: pyöräilen, käytän aktiivisesti joukkoliikennettä, kierrätän, pyörin kirppareilla ja olen kasvissyöjä.

Vapaa-aikanani harrastan juoksua ja joogaa. Seuraan valtavaa määrää eri lehtiä tiedelehdistä naistenlehtiin ja hengailen kavereiden kanssa.