Hanasaari A ja joulupuuhia

Vko 50

Viikko kului lukuisilla glögeillä ja pikkujouluissa. Illat ovat menneet kaiken moisissa edustustilaisuuksissa, enkä ole ehtinyt juuri pohtimaan joulun viettoa tai läheisten muistamista. Joulua edeltävissä juhlissa on mukavaa tavata uusia ihmisiä ja nähdä tuttuja, mutta loppuviikosta päätin, että nyt saa glögi riittää.

Valtuustossa käsiteltiin keskiviikkona Hanasaaren A-voimalan purkamista. Enemmistö päätti, että vanha voimala puretaan. Minun mielestäni olisi voinut tutkia vielä rakennuksen säilyttämistä ja muuttamista esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntakäyttöön. Asuntojakin Hanasaareen olisi voinut rakentaa aivan yhtä paljon, jos talot olisi vain sijoitettu toisin. Uuden alueen kaupunkikuva olisi ollut kerrostuneempaa ja mielenkiintoisempaa, jos voimala olisi säilytetty.

Valtuustoryhmän kokouksessa teimme henkilövalintoja. Avoinna olivat ryhmän puheenjohtajiston ja kaupunginhallituksen paikat. Lautakuntien jäsenet valitaan aina neljäksi vuodeksi kerrallaan. Pohdin itse aluksi, että hakisin kaupunginhallituksen varsinaiseksi jäseneksi, mutta päätin kuitenkin, että en vielä malta luopua kaupunkisuunnittelulautakunnasta, sillä siellä työskenteleminen on tosi kiinnostavaa ja palkitsevaa. Haluan myös keskittyä siviilityöhöni ja vaaleihin ensi keväänä, joten uuden luottamustoimen haltuun ottaminen olisi ollut liikaa tässä tilanteessa. Varsinaiselle paikalle valittiin ystäväni Elina Moisio, mikä onkin aivan loistava valinta. Minut valittiin kaupunginhallituksen varajäseneksi ja jatkamaan valtuustoryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Lauantainakin oli vielä kokouksia, meillä oli Vihreiden naisten hallitus ja työryhmiä. Illalla menimme katsomaan perinteisesti Kaapelitehtaalle Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkusta. Olemme käyneet kaveriporukalla katsomassa talvisirkusta jo viisi kertaa, aina viikkoa ennen joulua. Tänä vuonna teemana oli aika, ja akrobatiatemput olivat jälleen kerran edellisvuotta upeampia. Myös bändi oli mahtava, esityksen musiikista vastasi Retuperän WBK-henkinen monitaituriryhmä, jossa soitti myös vihreä kaveri Hannu Oskala.