Joukkoliikennelippujen hintoja ei pidä korottaa

Helsingin vihreät kaupunginvaltuutetut eivät kannata joukkoliikenteen lippujen hinnankorotuksia.

Vaikka Helsingin sisäiset korotusaikeet kohdistuvatkin pelkästään kuljettajilta ostettaviin kertalippuihin, voi korotusten ohjausvaikutus kääntyä itseään vastaan.

– Kertalippujen hinnannousu ei kannusta henkilöautoilijoita valitsemaan silloin tällöin joukkoliikennevälineen, perustelee valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Mari Puoskari ryhmän kantaa.

Seutuliikenteen suunnitellut hinnankorotukset koskevat myös kausilippuja.

– Tämä on aivan väärä suunta. Pääkaupunkiseudulla tarvitaan linjanmuutos ja lippujen hintoja on ryhdyttävä laskemaan, Puoskari toteaa.

Joukkoliikennelautakunnan puheenjohtaja, varavaltuutettu Jessica Karhu (vihr) on samaa mieltä Puoskarin kanssa:

– Helsingissä tulisi tavoitella lipun hintojen pudottamista puoleen nykyisestä. Tämä kannustaisi parhaiten autoilijoita siirtymään joukkoliikenteeseen, kuten liikennelaitoksen teettämässä selvityksessäkin todetaan, Karhu muistuttaa.

– Polttoainekustannusten nousu asettaa paineita joukkoliikenteen lippujen hinnoille, mutta samalla se tekee myös yksityisautoilun entistä kalliimmaksi. Nyt on oikea hetki muuttaa liikkumistottumuksia ilmastoystävällisemmiksi ja tehdä joukkoliikenteestä edullinen ja miellyttävä vaihtoehto, Puoskari tarkentaa.

Lisätietoja:
kaupunginvaltuutettu Mari Puoskari, puh. 050 537 2595
joukkoliikennelautakunnan pj. Jessica Karhu, puh. 050 563 8912