Kaivattu kesäloma!

Eka palkallinen neljän viikon kesäloma! Itselleni täysin epätyypillisesti maltoin olla ohjelmoimatta koko lomaa täyteen jo etukäteen. Päinvastoin, Suomeen New Yorkista palattuamme loman loput kolme viikkoa oli lähes auki. Mökkeilimme Kangasniemellä ja harrastimme kotimaanmatkailua siitä käsin.

Olimme lukiokaveriporukalla Kuopion viinijuhlilla ja vietimme pari päivää vanhaan malliin palvoen aurinkoa Väinölänniemen uimarannalla, eli Vänärillä. Hilpeä lauantai rannalla katkesi työasioihin, hallituspuolueet olivat keskellä heinäkuuta päässeet sopuun turve-energian tukipaketista ja Ylen tv-uutiset halusivat haastatella minua asiasta. Oli aika ankeaa lähteä kesken loman etsimään nettiyhteyttä ja selvittämään asiaa KTM:n nettisivuille, mutta haastattelu saatiin kuitenkin onneksi hoidettua varsin kivuttomasti. Turve on hiilidioksidipäästöiltään haitallisin polttoaine ja sen nosto pilaa suoluontoa ja vesistöjä, joten kannatan lämpimästi sen korvaamista uusiutuvilla polttoaineilla. Valitettavasti Suomen hallitus vetää täysin vastakkaiseen suuntaan ja aikoo tukea turvetta takuuhintajärjestelmän avulla.

Heinäkuun puolivälissä vietin viikonlopun kaverini Eevin luona Tampereella. Olimme Tammerfesteillä, kiertelimme eri ilmaiskeikoilla ja hengailimme porukalla ihanan kesäisellä Tampereella. Tapasin Eevin Tampereen kavereita, joilla on jo kotimaisissa pop-piireissä nimeä saanut bändi Tigerbombs. Tsekkaa musaa täältä! Tikrut soittavat marraskuussa Kuudennella linjalla.

Olimme myös muutaman päivän Pohjois-Karjalassa Juuassa, josta olen syntyisin. Kävimme päivävaelluksella Kolin kansallispuistossa. Loman viimeisenä päivänä palattuamme jo pääkaupunkiseudulle kävimme myös päivävaelluksella Nuuksiossa. Olen ollut muutaman kerran siellä retkellä eri opiskelijaporukoilla, mutta en ole varsinaisesti itse suunnitellut reittiä tai suunnistanut. Maasto oli tosi kaunista ja ahdistus loman loppumisesta helpotti kummasti. Täytyy muistaa mennä sinne nollaamaan stressiä muuloinkin syksyn mittaan, kun kokousoravanpyörä alkaa taas pyöriä turhan vinhasti.