Kiertue käyntiin

Viikonloppu kului taas puoluetouhujen merkeissä. Perjantaina oli puoluehallitus ja sen jälkeen olimme parantamassa maailmaa Rytmissä Tapsan, Timon, Lassen ja Veeran kanssa. Aamulla raahauduin junalle kukonlaulun aikaan. Olimme Laturin Panun kanssa vierailemassa Itä-Suomen kolmen vihreän piirin tapaamisessa Rantasalmella. Panu on ehdolla puoluesihteeriksi, ja uskon, että hänestä tulee tosi hyvä vetäjä puolueelle.

Itävin tapaaminen pidettiin vanhassa kartanossa. Puitteet olivat upeat, tunnelma mukava ja oli hauskaa tavata useita uusia naamoja. Tuore eteläsavolainen kansanedustaja Heli Järvinen kertoi ensikuulumisia eduskuntatyöstä ja me Panun kanssa alustimme puolueen kehittämisestä. Erityisesti keskustelua herkesi siitä, että miten Vihreiden pitää toimia asioissa, joissa olemme eri mieltä hallituksen kanssa. Itse olen sitä mieltä, että on tärkeää tuoda julkisuudessakin esiin se, että kenttämme on eri mieltä joistain kysymyksistä. Tässähän mm. demarit kunnostautuivat viime kaudella, puolueen puheenjohtaja toi ensin esiin hallituksen kannan ja seuraavana päivänä puoluesihteeri vastakkaisen näkemyksen.

Viikko oli ollut aika rankka, nukuin lauantain ja sunnuntain välillä neljätoista tuntia.(!) Viisuistakin loppu meni ohi, kun nukahdin niin aikaisin sohvalle. Muutenkin otimme sunnuntain lungisti, kävimme äitienpäivälounaalla Soul Kitchenissä ja sitten ekaa kertaa tänä kesänä Lintsillä. Pitää tsempata juoksutreenin kanssa taas ensi viikolla, helatorstaina olisi tarkoitus juosta 30 km testijuoksu Tukholmaa varten.