Kunnallispolitiikkaa ja futista

Vko 20 (15-21.5.2006)

Viikko oli ihan täynnä kaikenlaisia kokouksia. Onneksi viikonloppuna ehdin treffaamaan kavereita ja riehumaan jalkapallo-ottelussa.

Tiistaina olin Nytkisin, eli kaikkien Suomen naisjärjestöjen yhteistyöelimen, kevätkokouksessa. Sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi keskustelimme eduskunnan naisverkoston kanssa ajankohtaisista tasa-arvokysymyksistä. Kävi ilmi, että kesäkuussa alkavalla Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella tasa-arvoasiat ovat totaalisesti paitsiossa. Suomi aikoo järjestää syksyllä Miehet ja tasa-arvo-seminaarin ja sen lisäksi yhden tasa-arvoneuvostojen kokouksen. Tässäkö kaikki mitä haluamme tuoda esiin suomalaisista tasa-arvosaavutuksista?! Olen työni puolesta seurannut Suomen tavoitteiden asettelua energia- ja ilmastopolitiikassa, ja vaikka sielläkin hakemista tuntuu olevan, niin esille tuotavia aiheita on kuitenkin kymmenkunta ja aiheeseen liittyviä kokouksia järjestetään puheenjohtajuuskaudella useita.

Keskiviikkoisen valtuuston kokouksen hittiteema oli automaattimetro. Puheeni aiheesta löytyy täältä. Lisäksi tein aloitteen biopolttoaineita käyttävien autojen edistämisestä paikallisesti siten, että niille annettaisiin lupa pysäköidä ilmaiseksi keskusta-alueella. En ole mikään innokkain autoilun puolesta puhuja, mutta jos pitää valita kahdesta pahasta pienempi, niin kannatan kyllä bioautoja.

Kaupunkisuunnittelulautakunta, eli tuttavallisemmin kaupsu, kokousti yhdessä joukkoliikennelautakunnan kanssa. Pohdimme Helsingin ratikkaverkoston laajentamista. Tarvetta raideliikenteelle olisi niin uusilla alueilla Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa kuin jo olemassa olevilla alueillakin. Erityisesti poikittaisyhteyksiä tarvittaisiin, nyt joukkoliikenteen osuus poikittaisliikenteestä on alle 20 prosenttia, kun keskustaan suuntautuvasta liikenteestä se on 71 prosenttia ruuhka-aikana.

Kaupsussa on myös käsittelyssä Kaisaniemenrannan, Tokoinrannan sekä Pitkänsillanrannan massiivisia kehittämissuunnitelmia. Rannoille on tulossa asuntolaivoja ja Juttutuvan eteen veden päälle rakennettava ravintolapaviljonki. Suunnitelmat jäivät vielä pöydälle.

Viikonloppu oli pitkästä aikaa melkein vapaana. Lauantaiaamuna osallistuin vihreiden kojulla Laajasalo-päivään. Kysymyksiä valtuutetuille sateli Kruunuvuorenrannan viheralueiden tärvelemisestä, lukion kohtalosta ja jopa siitä, miten selviydymme kun öljy loppuu maailmasta. Lopun viikonlopun urheilin ja näin kavereita, oli tosi rentouttavaa. Olin myös fanittamassa suosikkijoukkuettani Jippoa ykkösdivarin matsissa Finnair-stadiumilla. Kaverini Joensuusta pelaavat Jipossa ja aion käydä katsomassa kaikki pääkaupunkiseudulla pelattavat matsit. Lauantaina Jippo pesi Klubi 04´:n mennen tullen 0-2, jee!