Puhe valtuustossa asunnottomuudesta

Pääkaupunkiseudulla on 3000 asunnotonta. Helsingin on toimittava esimerkillisesti asunnottomuusongelman hoitamisessa. Päätettävänä oleva Hietaniemenkadun asuntolan hankesuunnitelma on hyvä alku ongelman ratkaisemiselle. Tarvitaan kuitenkin muitakin toimia ja ongelman kokonaisvaltaista kartoittamista.

Kannatan sitä, että Sahaajankadun tontti säilytetään jatkossakin asuntolakäytössä ja siihen rakennetaan uusi asuntola. Kaupungissa tarvitaan muunkinlaisia asuntoloita kuin ensisuojia, ja liikenneyhteyksiensä vuoksi Sahaajankadulla voisi jatkossa olla vaikkapa sosiaalista asumista.

Mielestäni myös Mäkelänkatu 46 pitäisi kaavoittaa asuntolatontiksi. Asunnottomuustyöryhmä on vuonna 2001 esittänyt, että tämä tontti olisi erittäin hyvä paikka asuntolan sijoittamiselle.

Tärkein keino ongelmaan puuttumiseksi on kuitenkin uusien alueiden kaavoitus. Uusia alueita suunniteltaessa on helpompi varata asemakaavoihin asuntolatontteja, koska silloin vältämme massiivisen vastustuksen, jota tämänkin hankkeen yhteydessä olemme kohdanneet. Teenkin seuraavan toivomusponnen:

Valtuusto edellyttää, että asuntolatoimintaan soveltuvien tonttien tarve otetaan huomioon uusia asuinalueita kaavoitettaessa.

Ponsi hävisi äänestyksessä Kauko Koskisen paremmalle muotoilulle, mutta asiaa päätettiin kuitenkin edistää lähes yksimielisesti.

Yksi vastaus artikkeliin “Puhe valtuustossa asunnottomuudesta”

  1. Kyösti sanoo:

    Mari dear,

    Laita tää toimimaan sillä tavalla, että se lähettää nää tekstit syötteenä (RSS). Ihmisten on helpompi lukee tätä säännöllisemmin ja useammin ku ne tietää, millo tulla sivustolle. Voisit myös kirjoittaa enemmän ja ajatuksia myös mukaan puheiden ja kirjotusten joukkoon. Ihmiset ei jaksa lukee sellasta paljoo. :)

    Puss!