Puolimaraton plakkarissa

Vko 19 (8-14.5)

Kunnallispolitiikasta oli taukoviikko, kun valtuustoa ei ollut ja lautakuntaankaan en päässyt työesteen takia. Muutamia valmistelupalavereita ja kaava-asioita piti tietenkin hoitaa.

Olin tiistaina puhumassa Kynnyksen Nuori vammainen vaikuttaja-kurssilaisille kunnallisesta päätöksenteosta. Kerroin miten olen itse tullut politiikkaan, millaisia luottamustoimia minulla ja miltä kunnallispolitiikassa toimiminen tuntuu. Puhetta kirjoittaessani päädyin siihen, että parhaita puolia politiikassa on ihmisiin tutustuminen ja tunne siitä, että edes yrittää tehdä jotain sen eteen, ettei maailmassa kaikki menisi ihan päin p:tä. Huonointa ovat tiukat aikataulut ja niistä johtuva stressi, mutta myös tilanteet, joissa yksittäinen ihminen ottaa yhteyttä traagisessa ongelmassa, eikä häntä pysty yrityksestä huolimatta auttamaan.

Koko viikkoa leimasi kovasti puolimaratonille valmistautuminen. Tähtään oikeasti Tukholmaan kokonaiselle maratonille kolmen viikon kuluttua, mutta päätin käydä juoksemassa Helsinki city runin vähän niin kuin harjoitusmielessä. Testasin alkuviikosta hiilihydraatti- ja vesitankkausta, ihan hyvin toimii.

En tietenkään malttanut lauantaina ottaa juoksua rennosti, vaan kisafiiliksestä innoissani pingoin hirveää vauhtia alusta asti. Meinasin uuvahtaa jo seitsemän kilometrin kohdalla. Onneksi silloin tuli järki käteen ja rauhoitin vauhtia normaaliin matkavauhtiin. Loppuaika oli parempi kuin tavoittelin, 1:56:57 ja sijoitus 157 / 784. Tästä on hyvä jatkaa kohti Tukholmaa, kunhan polvet vaan pysyisivät kasassa.

Ps. Olen ottanut hirveästi kuvia näitä sivuja varten. Lupaan päivittää niitä tänne viimeistään ensi viikonloppuna!