Seurakuntavaalit

Olen ehdolla seurakuntavaaleissa Kallion seurakunnassa liberaalilla Tulkaa kaikki -listalla. Olen ehdokkaana Helsingin seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon ja ehdokasnumeroni on 21.

Kallion vihreiden ehdokkaiden yhteiset vaaliteesit ovat:
Tulkaa kaikki – Rakennamme syrjimätöntä seurakuntaa

Ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja erilaisuuden arvostaminen kuuluvat kirkkoon, ja me haluamme säilyttää sateenkaarityön Kallion seurakunnassa. Työnantajana kirkon tulee olla esimerkillinen ja tasa-arvoinen.

Kirkosta ympäristövastuun edelläkävijä

Kaiken toiminnan tulee olla kestävää, päästöjä ja jätteen määrää on vähennettävä. Seurakuntayhtymä tarvitsee kunnianhimoisen ympäristöohjelman ja vastuullisuutta metsänhoitoon.

Vastuu Kallion, Helsingin ja maailman ihmisistä

Kirkon on jatkossakin vastattava ihmisten avun tarpeeseen, esimerkiksi asunnottomien ja maahanmuuttajien tukeminen ovat osa kirkon toimintaa. Kalliossa lapsi- ja perhetyön resursseja on lisättävä. Kehitysyhteistyön perinnettä on syytä jatkaa.

En ole itse ehdolla seurakuntaneuvostoon, ja siksi suosittelenkin muita vihreitä ehdokkaita (ehdokasnumero suluissa): Eekku Aromaa (48), Johanna Hautakorpi (50), Virve Luomaniemi (59), Maria Ohisalo (63).

Vihreat ehdokkaat seurakunnissa ympäri Suomen löytyvät täältä.