Tasa-arvoerä ei kavenna palkkaeroja

Vihreiden naisten puheenjohtaja, puolueen varapuheenjohtaja Mari Puoskari:
Tasa-arvoerä ei kavenna palkkaeroja

– Tehty palkkaratkaisu pahentaa euromääräisiä tuloeroja esimerkiksi hoitohenkilöstön ja kuntien teknisten alojen välillä, Mari Puoskari kritisoi Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Tampereella.

Puoskarin mukaan ongelman ydin on se, että hallituksen naispalkkaerä 150 miljoonaa euroa on liian pieni. Palkkaeroihin nais- ja miesvaltaisten alojen välillä pitäisi tarttua voimakkaammin. Kahden ja puolen vuoden kuluttua käytäviä seuraavia sopimusneuvotteluja varten pitäisi varata selvästi suurempi summa.

– Ruuan arvonlisäveron alentamiseen käytetään puoli miljardia euroa, tasa-arvoon 150 miljoonaa. Jos suomalaisilta kysytään, kumpi on tärkeämpää, parin sentin hinnan alennus maitotölkissä vai riittävä hoitohenkilöstön määrä, vastaus lienee itsestään selvä.

Myös summan kohdentamisessa eri aloille on epäonnistuttu.
– Hallitusohjelman tavoitteena oli kohdentaa raha naisvaltaisille, koulutetuille ja matalapalkkaisille aloille. Naisvaltaisuus ja koulutus toteutuvat jaossa. Sen sijaan kohdentamisessa matalapalkkaisille aloille on epäonnistuttu täysin, sanoo Mari Puoskari

Summa jakautuu liian monelle alalle ja tällöin jokaisen työntekijän saama korotus on marginaalinen Puoskarin mielestä nykyinen neuvottelujärjestelmä ontuu pahasti, jos valtio ei pysty vaikuttamaan lisäresurssien kohdentamiseen.

Lisätietoja:

Mari Puoskari 050 537 2595