Esittely

Politiikka

Olen toisen kauden kaupunginvaltuutettu Helsingissä.

Olen toiminut vihreiden varapuheenjohtaja sekä  Helsingissä  vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana sekä kaupunginhallituksen II. varapuheenjohtajana. Minulle tärkeitä asioita politiikassa ovat kestävä talous ja yrittäjyys, ympäristö ja luonnonsuojelu sekä helppo arki.

Siviiliammatti

Olen koulutukseltani diplomi-insinööri, olen opiskellut kemiaa ja ympäristötekniikkaa Teknillisessä Korkeakoulussa Otaniemessä. Työskentelen IT-yrityksessä, jossa autan yrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita pienentämään omaan ympäristökuormitustaan ja parantamaan sosiaalista vastuutaan.

Perhe ja harrastukset

Harrastan monenlaista liikuntaa: juoksen luonnossa ja joogaan. Pidän höyrylaivoista, hyvistä kirjoista ja gallerioissa käymisestä. Talvisin harrastan telemarkia.

Olen syntyisin Juuasta Pohjois-Karjalasta ja asunut pitkään Kuopiossa. Rakastan itäistä kantakaupunkia, olen asunut perheeni kanssa Vallilassa ja Kalliossa kymmenen vuotta. Perheeseeni kuuluvat aviomieheni Perttu sekä pieni poikamme Okko.

Poliittisia saavutuksia

Minulta kysytään usein mitä asioita olen jo saanut edistettyä politiikassa. Politiikka on aina yhteistyötä, joten saavutusten ottaminen omaan piikkiin on vähän hankalaa. Tässä kuitenkin muutamia asioita, joiden etenemiseen olen vaikuttanut merkittävästi.

Toimin kolme vuotta Vihreiden pääneuvottelijana Helsingin budjetti- ja raamineuvotteluissa. Tärkeitä saavutuksiamme ovat olleet joukkoliikenteen lipunhinnan laskeminen, joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen investointien rahoitus, päivähoitopaikkojen määrän lisääminen sekä koulujen tuntikehyksen väljentäminen. Pidän myös tärkeänä sitä, että teemme uudistuksia, jotka parantavat Helsingin tuottavuutta, lisäävät verotuloja ja pitävät menomme kurissa. Tätä olemme edistäneet toimintasuunnitelman puolella.

Vuonna 2011 olin Kataisen hallituksen ohjelmaa valmistelleissa hallitusneuvotteluissa Vihreiden neuvottelijana talouspolitiikkaryhmässä yhdessä Ville Niinistön kanssa. Silloin ajoimme erityisesti ympäristölle haitallisten tukien poistamista ja verotuksen painopisteen muuttamista päästöperustaiseksi.

Vuonna 2008 Helsinki laati energiapoliittiset linjaukset. Luonnos linjauksista oli Vihreiden mielestä liian vaatimaton ja meidän esityksestämme tavoitteiksi kirjattiin, että Helsinki vähentää kasvihuonekaasupäästöjään 20 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Samoin tavoitteeksi päätettiin, että Helsinki tuottaa 20 % energiastaan uusiutuvilla energialähteillä 2020. Nyt valmistelemme jo investoimista tuuli- ja biovoimaan. Saimme myös asetetuksi virastoillemme sitovat energiansäästötavoitteet ja kaupungin oma energiankulutus onkin kääntynyt laskuun.

Valtuustossa ja aiemmin kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä olen työskennellyt erityisesti arvokkaiden viheralueiden suojelemiseksi. Fiksulla suunnittelulla pystymme rakentamaan Helsinkiin lisää asuntoja ja toimitiloja ja säästämään viheralueemme virkistyskäyttöön. Esimerkkejä alueista, joiden eteen olen tehnyt töitä ja jotka ovat säilyneet edes osittain, ovat Kruunuvuori, Lääkärinkadun alue Keskuspuistossa, Mustavuori, Vartiosaari ja Kivinokka.

Puolueen varapuheenjohtaja johdin pari vuotta sitten Vihreiden strategiatyötä. Sen linjauksilla on ollut kauaskantoiset vaikutukset muun muassa jäsenmäärämme kasvamiseen ja puolueen viestinnän parantumiseen. Toivottavasti näissä vaaleissa myös vihreiden painoarvoon Suomen kunnissa!

Vuonna 2007 olin mukana hallitusneuvotteluissa Säätytalolla Vihreiden Naisten puheenjohtajan ominaisuudessa. Pääsin vaikuttamaan hallitusohjelman tasa-arvokirjauksiin. Toinen tasa-arvosaavutukseni oli 2009 lähisuhdeväkivallan torjunnan nostaminen Helsingin valtuustostrategiaan.