Uusia tuulia

Loppusyksy oli varsin kiireinen. Pahoittelut, etten ole päivittänyt kuulumisia pitkään aikaan. Vaalien jälkeen käytiin luottamuspaikkaneuvottelut muiden puolueiden kanssa. Tämän jälkeen tehtiin vihreiden sisäinen luottamuspaikkajako, jossa valittiin muun muassa jäsenet kaupunginhallitukseen ja lautakuntiin. Olin itse myös kaksi viikkoa Ulkoministeriön järjestämällä matkalla New Yorkissa YK:n yleiskokouksessa sekä Washingtonissa kuulemassa analyysiä presidentinvaaleista.

Aloitin itse vuoden alussa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana sekä kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana. Olen tosi iloinen, että minut valittiin näin vastuullisille paikoille ja yritän paiskoa töitä hartiavoimin ollakseni luottamuksen arvoinen.

Vuoden vaihdetta on värittänyt muun muassa kiista Vallilaakson joukkoliikennekadusta. Laaksoon suunniteltu leveä katu pilaisi paljon käytetyn virkistysalueen. Kadun tavoitteena on tiedelinjan nopeuttaminen, mutta siihen voidaan päästä myös viemällä bussilinja Kumpulanmäelle nykyisessä katuverkossa sekä pidentämällä pysäkkiväliä kuten jokerilinjalla.

Kaupunkisuunnittelulautakunta palautti kaavan valmisteluun yksimielisesti ennen joulua. Nyt apulaiskaupunginjohtaja Penttilä on tuonut asian kaupunginhallituksen käsittelyyn, jotta se kumoaisi lautakunnan tekemän päätöksen. Vihreä ryhmä kannattaa lautakunnan kannassa pysymistä. Lisää aiheesta mm. Vartin haastattelussa.

Yksi vastaus artikkeliin “Uusia tuulia”

  1. […] Mari Puoskari on toinen blogissaan asiasta kirjoittava vihreä kaupunginhallituksen jäsen, joka muiden vihreiden tapaan vastusti kadun rakentamista laaksoon. Tilalle hän ehdotti tiedelinjan kulun nopeuttamista muun muassa pysäkkejä karsimalla, kuten Jokeri-linjalla on onnistuneesti tehty, sekä viemällä linja Kumpulanmäelle saakka nykyistä katuverkkoa pitkin. […]