Uusissa luottamustoimissa ja maratontesteissä

Vko 7

Tiistaina olin ensi kertaa kahdessa uudessa luottamustehtävässäni. Minulla oli illalla Vantaan Energian hallituksen ja liikuntalautakunnan kokoukset. Liikuntalautakunnassa toimin kaupunginhallituksen valvojana. Vantaan energian hallituksessa olen taas siksi, että Helsinki omistaa osan kyseisestä yhtiöstä ja osa hallituspaikoista on jaettu valtuustoryhmien edustajille.

Molempien tehtäväkenttä vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta ja liittyy juuri niihin politiikan osa-alueisiin, joista olen itse eniten kiinnostunut. Uusiutuvan energian edistämiseksi olen tehnyt mm. edellisessä työpaikassani Suomen luonnonsuojeluliitossa. Lisäksi yrityksen hallituksessa toimiminen on motivoivaa ja opettavaista ihan ammatillisessakin mielessä. Liikuntapolitiikasta olen taas ollut jo pitkään kiinnostunut ihan palveluiden aktiivikäyttäjänä sekä toimiessani samojen asioiden parissa mm. Stadion-säätiössä.

Torstaina saimme vaalinumerot. Oma numeroni on 51. Numeroiden varmistumisen jälkeen lähetimme esitteet painoon. Ihanaa, kun ne ovat vihdoin valmiina. Nyt taitetaan vielä muutamia lehtimainoksia, mutta muuten keskitytään jo kampanjan viimeiseen vaiheeseen, joka sisältää paneeleja, tilaisuuksia ja esitteiden jakelua.

Tällä viikolla sain treenattua poikkeuksellisen hyvin. Kimmokkeena toimi varmaan se, että sain ilmoittauduttua viimeisten joukossa Tukholman maratonille. Kesäkuussa järjestettävään tapahtumaan otetaan aina vastaan vain noin 17 000 ilmoittautumista ja tänä vuonna ilmoittautuminen meni kiinni ennätysaikaisin. Alkuviikosta kävin juoksemassa kaksi aamulenkkiä ja viikonloppuna juoksin ystäväni Annan kanssa puolentoista tunnin lenkin Keskuspuistossa. Tämän lisäksi meillä oli perjantaina työpaikan maraton-porukan testit EsportArenalla. Juoksimme kuusi kertaa 1000 metriä eri sykkeillä. Testien avulla meille määritetään aerobinen ja anaerobinen kynnys, maksimisyke sekä maksimihapenottokyky. Saamme pian myös näiden tulosten perusteella laaditut ohjelmat, odotan innolla!