Vantaanjoki ja Hitas

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina lausuntoa ympäristöministeriölle Vantaanjoen liittämisestä Naturaan. ”Hyvä porvarihallitus” on esittänyt suojelua, ja nyt pyydetään lausuntoja asianosaisilta, kuten mm. Helsingin ja Vantaan kaupungeilta.

Vantaanjoki halutaan liittää Naturaan runsaan vuollejokisimpukkaesiintymän vuoksi. Asiasta väännettiin edellisellä Naturan laajentamiskierroksella 2000-luvun alussa. Jo tällöin vihreät esittivät suojelua, mutta muut suuret puolueet vastustivat. Nyt saimme mukaan puoltavaan lausuntoon kaikki kaupunginhallituspuolueet kokoomusta lukuunottamatta.

Toinen tärkeä asia kh:ssa oli Hitas-järjestelmän uudistaminen. Kaupunginvaltuusto palautti alkukeväästä esityksen uudelleenvalmisteltavaksi. Nyt esityksessä on parannettu remonttien huomioimista kattohinnassa ja otettu käyttöön rajahinta, joka kohtuullistaa mm. vuosina 1988-89 rakennettujen Hitas-asuntojen kattohinnan laskentaa. Teimme esityksen, jonka mukaan Hitas-asunnot vapautettaisiin sääntelystä 20 vuoden sijaan 30 vuoden kuluttua valmistumisesta. Hitas-sääntelyyn liittyy ongelmia, joita ei saada ratkaistua laskentakaavoja muuttamalla. Haluamme kuitenkin turvata kohtuuhintaisen omistusasumisen tarjonnan jatkossakin, ja siksi esitimme vapautusajaksi 30 vuotta. Demarit ja Vasemmistoliitto äänestivät esityksen puolesta, joten se voitti 8-7. Valtuusto päättää lopullisesta kohtalosta kesäkuun alussa.

Yksi vastaus artikkeliin “Vantaanjoki ja Hitas”

  1. Reidar sanoo:

    Moi!

    Oletko seurannut Hesarin keskustelua esityksestäsi. Aika vähän olet saanut ymmärrystä esitystäsi kohtaan.

    Hyvää kevään/kesän jatkoa!

    t. Reidar