Vihreät teesit Hesarissa

Hesari teki syys-lokakuun vaihteessa jutun, johon minua pyydettiin kirjoittamaan vihreät teesit. Tässä ne yleisön pyynnöstä.:)

Näin Mari Puoskari pelastaa Helsingin:

Autot pois keskustasta ja lippujen hinnat alas!
Joukkoliikennelippujen hinnat on puolitettava ja suuria raideinvestointeja aikaistettava, jotta autojen määrä saadaan kuriin. Rahaa saadaan ruuhkamaksuista ja valtion joukkoliikennetuesta. Keskustasta merkittävä osa on rauhoitettava vetovoimaiseksi kävelykeskustaksi Keski-Euroopan malliin. Pyörätieverkoston on katettava koko kaupunki.

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen yhteen!
Nykyinen vapaaehtoiseen yhteistyöhön perustuva malli junnaa pahasti. Pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämisellä voidaan karsia päällekkäisyyksiä ja käyttää resursseja tehokkaammin. Paikallisuuden näkyminen päätöksenteossa voidaan varmistaa kaupunginosaneuvostoilla, jotka päättävät esimerkiksi pienistä kaavamuutoksista.

Verorahoille saatava vastinetta!
Suurin osa suomalaisista maksaa mielellään veroja, jos saa niistä vastikkeeksi laadukkaita ja helposti saatavilla olevia palveluita. Tämä ei toimi esimerkiksi terveydenhoidossa. Resurssit ovat rajalliset, joten palvelut pitää tuottaa tehokkaasti. Helsingin on huolehdittava, että palvelut ovat myös heikompiosaisten saatavilla. Asunnottomuus on poistettava.

Tiivistä rakentamista puistoja uhraamatta!
Tarvitsemme lisää asuntoja, jotta tarjonta vastaisi paremmin kysyntää ja asuntoihin olisi varaa myös pienituloisilla. Uusia asuinalueita ei saa kuitenkaan rakentaa nykyisten helsinkiläisten viihtyvyyden kustannuksella. Lähiviheralueet ja suuret viherkokonaisuudet, kuten Keskuspuisto, on säilytettävä helsinkiläisten virkistys- ja liikuntapaikkoina. Viheralueet ja asuntorakentaminen on mahdollista yhdistää, kun panostetaan tiiviiseen rakentamiseen.

Helsingin puolitettava energiankulutus!
Helsingin Energian pitää investoida huomattavasti nykyistä enemmän uusiutuvaan energiaan. Kaupungin tulee kaikessa omassa toiminnassa edistettää energiansäästöä ja puolittaa energiankulutuksensa.

Yksi vastaus artikkeliin “Vihreät teesit Hesarissa”

 1. Pertti Pänkäläinen sanoo:

  Hei!

  Olen koettanut onkia vihreiden kantaa kodin ja työmatkojen välisten matkakustannusten verovähennyksen omavastuun, 500 euron, poistamisen mahdollisuuteen.

  Ei ole kukaan vivalla vaivautunut. Josko sinä.
  Eikös omavastuun poisto, tai edes leikkaus, osaltaan voisi lisätä julkisten suosiota

  Miten on? Onko asiaa edes harkittu esittää?

  Ystävällisin terveisin PerttiP